Pr. glas 50 kr. / flaske 250 kr.

 

MOUSSERENDE

San Simone, PROSECCO, ITALIEN

(100% Prosecco) Livlig, frisk og fylder munden med perlende velsmag, hvor æbler, pærer og mandler blander sig fint med det vinøse.

 ROSÉ

LAURETTE, PAYS DO’C, FRANKRIG

(Grenache & Syrah) Lys, pink farve. Duften er delikat og smagen er blød og elegant. Fin mineralitet. 

HVIDVIN

DE LAUMONT, CHARDONNAY, GASCOGNE, FRANKRIG

(100% Chardonnay) Klar lysegul farve med grønne reflekser, aromaer af citrusfrugter og grønne æbler med fine florale noter og et strejf af akacie. I smagen forenes det tørre og det friske i en elegant finish.

L’ÉSCOUDOULIÉRE, LIRAC BLANC, RHÔNE, FRANKRIG

(50% Grenache Blanc, 50% Clairette) Strågul med grønne glimt, duft af fersken og kaprifolium med toner af vanilje fra fadlagring. Cremet og fyldig smag med harmonisk syre.

VELONSI, ASCOLI PICENO, ITALIEN, ØKOLOGISK

(100% Pecorino) let gylden farve med grønne reflekser, duft af æble og pære. Tør mineralitet og fast struktur i smagen, der er tør og kompleks.

CHATEAU BREJOU, BORDEAUX BLANC, FRANKRIG

(95% Sémillon, 5% Sauvignon Blanc) Lys farve, intens citrus og blomst i duften. Fyldig og fast smag, der er velafbalanceret og med fin tørhed.

 

RØDVIN

PLAN B MALBEC, ARGENTINA

(100% Malbec) Granatrød fare, indbydende duft af røde bær og tobak. Kødfuld smag af solbær og mørk chokolade. Flot fylde og længde i eftersmagen.

GAYDA COLLECTION, PAYS D’OC

(100% Grenache) Rubinrød med lyse toner. En aromatisk duftpalet af sorte kirsebær og Herbes de Provence åbner op for en nærmest eksplosiv smagsprofil af røde og sorte bær med en krydret undertone. En velgørende syre, der giver vinen en friskhed og delikat frugtsødme.

PAINTED WOLF, THE DEN, PAARL, SYDAFRIKA

(100 % Syrah) Smuk violet farve. Duften af brombær og sorte kirsebær gar eb diskret fadkrydring, som går igen i smagen af sorte skovbær. Vinens læskende mineralitet liver op i munden og som afslutning en fast tanninstruktur.

CHATEAU GRIMONT, CADILLAC, BORDEAUX, FRANKRIG

(80% Merlot, 20% Cabernet Sauvignon)

Funklende Bordeauxrød farce med en delikat duft af solbær med toner af egefad og et strejf af tobak. Smagen af rød bærfrugt er intens og karakterfuld og har det tanninbid i afslutningen, somer karakteristisk for en ung, rød Bordeaux

KEULE, RESERVA, LOS LINGUES, CHILE – BIODYNAMISK

(100% Syrah) Mørk rubinrød farve, intens duft af viol, brombær og hvid peber. Krydret smag med sort bærfrugt og faste tanniner.

Pr. glas 75 kr. / flaske 375 kr.

 

MOUSSERENDE

ALBERT SOUNIT, CREMANT DE BOURGOGNE BRUT, FRANKRIG

(65% Pinot Noir, 30% Chardonnay,5% Aligote) Pinot Noir giver vinen rygrad og karakter, Chardonnay tilfører blomst elegance og fedme, Aligote ekstra friskhed og syre.

 ROSÉ

RABL, KAMPTAL, ØSTRIG

(Blauer Zweigelt) Løgskalsfarve, duften byder på friske røde bær. En frugtrig vin med let fylde i den lange komplekse eftersmag.

HVIDVIN

RABL, GRÜNER VELTLINER, KAMPTAL, ØSTRIG

(100% Grüner Veltliner) Lysgul farve, aromatisk med eksotisk frugt og tobak i næsen. Sprød, krydret og saftig smag.

FETZ, RIESLING, MITTELRHEIN, TYSKLAND

(100% Riesling) Blomsterduft med røgede undertoner, i smagen abrikos og fersken. Fyldig og med tørhed i den friske eftersmag.

WEINGUT HORST SAUER, FRANKEN, TYSKLAND

(100% Silvaner) Let gylden farve, i næsen æble, pære og melon. Smagen er tør, mineralsk og læskende.

RABL, WEISSBURGUNDER, KAMPTAL, ØSTRIG

(100% Weissburgunder) Lys farve, nuancer af citrus og grønne æbler i duften. Frisk og mineralsk smag med delikat frugtkarakter

PACO & LOLA, RIAS BAIXAS, SPANIEN

(100% Albariño) Strågul farce, grapefrugt, lime og hvide sommerblomster i duften. Smagen er frisk, frugtig og elegant med element af citrus i eftersmagen.

 

RØDVIN

VINA POMAL RESERVA, RIOJA ALTA, SPANIEN

(100% Tempranillo) Rubinrød farve, markant bouquet af tobak, lakrids og vanilje. Rund og fyldig smag med elegant og lang finish.

QUINTA PROMESA, BIERZO, SPANIEN

(100% Mencia) Vinen i glasset er rubinrød med en meget aromatisk duft af violer, solbær, kirsebær og krydderier. Den friske, læskende smag af rød bærfrugt har et pikant strejf af peber, en sprød syre, god længde og runde tanniner. Dejlig und rødvin i perfekt balance.

L’ESCOUDOUILIERE, LIRAC, CÔTE DU RHÔNE, FRANKRIG

(Grenache og Syrah) Mørkerød, næsten sort farve, duft af sorte oliven, lakrids og pinje. Kraftig og delikat krydret smag.

LA MAESTRA, BARBERA, PIEMONTE, ITALIEN

(100% Barbera) Flot mørk ruby i glasset, nærmest brillant. Indbydende i næsen. Vinøs med tydelige noter af sorte kirsebær, mørke bær og fint krydret. Smagen overvældes af en sødmefuld, saftig frugt og en forfriskende moden syre.

PETER LEHMANN, LAYERS, ADELAIDE, AUSTRALIEN

(Shiraz, Tempranillo, Mourvedre & Grenache) Hver drue bidrager til helheden. Shiraz er rygraden og giver fylde  og kraft. Grenache giver aroma og krydderi. Mourvedre guver farve og en lidt jordet nuance.

RABL, BLAUER ZWEIGELT, ØSTRIG

(100% Blauer Zweigelt) Dyb mørk farve, saftig, frugtig vin med kirsebær og peber i duften. Let og elegant tør smag

Pr. glas 100 kr. / flaske 500 kr.

 

MOUSSERENDE

FORKÆL DIG SELV MED ET GLAS CHAMPAGNE

MICHEL ROURT, PREMIER CRU, FRANKRIG
(100 % Chardonnay) Tør og elegant champagne fra lille familieejet vingård.

PR. GLAS 100 KR. / PR. FLASKE 500 KR.

 ROSÉ

SYMPHONIE CRU CLASSÉ

(Cinsault & Grenache) Sart pink farve, i duften blomster og eksotiske frugter. Smagen er elegant og aromatisk med noter af fersken og appelsin.

HVIDVIN

2019, CLOUDY BAY, SAUVIGNON BLANC, NEW ZEALAND

(100% Sauvignon Blanc) Nærmest parfumeret med en frisk og sprød aroma af græs og hyld. I smagen modne stikkelsbær og grape. Frisk, tør og delikat.

2017, FRANCOIS CARILLON, BOURGOGNE, FRANKRIG

(100% Chardonnay) Let gylden farve, bouquet af smør og vanilje fra fadlagringen, fyldig og cremet smag.

2018, HUGEL, CLASSIC RIESLING, ALSACE, FRANKRIG

(100% Riesling) Let gullig farve, frugtrig og med duft af grønne æbler, fersken og citrus. Smagen er sprød og frisk.

2019, MUSCADET “CONTRE COURANT”, LOIRE, FRANKRIG

(100 % Melon de Bourgogne) Lys gul farve, noter af fersken, abrikos og gule frugter. Smagen er rig, afrundet og med en fin syre. Fin og velafbalanceret mineralitet. Ikke tilsat sulfitter.

RØDVIN

2013, CARPAZO, BRUNELLO DI MONTALCINO, ITALIEN – FADLAGRET

(100% Sangiovese Rosso) Granatrød og brillant farve med orange anstrøg. Solmodne bær og vilde frugter i den komplekse duft. Dyb og koncentreret smag.

2017, AN/2, MALLORCA, SPANIEN – FADLAGRET

(Callet, Manto Negre, Fogoneu og Syrah) Dybrød farve, frisk og imødekommende vin med masser af røde bær, krydderier og lidt vanilje i smagen. Yderst vellavet med pæn dybde og længde i smagen.

2016, MAS BOIS LAUZON, CHATEAUNEUF DU PAPE, FRANKRIG – ØKOLOGISK

(Grenache/Mouvedre/Syrah) Mørk violet farve, liflig aroma af violer, brombær og krydderurter. Fyldig og frugtig smag med sorte bær, krydderier og et strejf af mørk chokolade.

2017, ALAIN GRAS, AUXEY DURESSES, BOURGOGNE – FADLAGRET

(100% Pinot Noir) Dybrød farve, bouquet af røde bær med et strejf af eg. Bløde tanniner med fin frugt i den lange elegante eftersmag.

2017, STEELHEAD VINEYARDS, SONOMA, CALIFORNIEN

(100% Pinot Noir) Fin rød farve, duft af modne kirsebær og tranebær. Dyb og kompleks smag, middelfyldig og en fløjsblød tekstur.

2016, ORO DE CASTILLA, CRIANZA, RIBERA DEL DUERO, SPANIEN

(100% Tempranillo) Intens rød farve, i næsen sorte bær og toast fra fadet. Fyldig og mineralsk smag med afrundede tanniner.

PLAN B Vin & tapas

Tlf.: 23 69 30 70
info@planbvinogtapas.dk
Fredens Torv 2, 8000 Aarhuc C

Åbningstider

Tirsdag - Torsdag: 16:00 - Luk
Fredag - Lørdag: 15:00 - Luk
Køkkenet åbner fra kl. 17:30 
Søndag - Mandag: Lukket