Pr. glas 60 kr. / flaske 360 kr.

 

MOUSSERENDE

San Simone, PROSECCO, ITALIEN

(100% Prosecco) Livlig, frisk og fylder munden med perlende velsmag, hvor æbler, pærer og mandler blander sig fint med det vinøse. 

HVIDVIN

PLAN B ORO DE CASTILLA, RUEDA, SPANIEN

(100% Verdejo) Lysegul farve med grønne reflekser, intens aroma af pære og melon. I den fyldige smag; græs, balsamico og citrus. Fin mineralitet.

BOLAND CELLAR W.O COASTAL REGION, SYDAFRIKA

(100% Chenin Blanc) Lys farve, i duften en blomstrende duft af Reine Claude blommer kaprifolium og et strejf af hyldeblomst. I smagen dominerer citrus i form af limefrugt og grønne æbler. Fyldig og frisk syre i afslutningen.

WEINGUT BERNHARD, RHEINHESSEN, TYSKLAND

(100% Riesling) Let gullig farve med fersken og citron i duften. Fin fylde og mineralitet i smagen. Delikat og velafbalanceret frugtsyre i den lange eftersmag, 

SAINT DONGER, LE CELLIER DU PIC, PAYS D’OC, FRANKRIG

(100% Chardonnay) Strågul med gyldne glimt som en hilsen fra egefade. Duftpaletten har toner af fersken, smør og vanilje. Smagen slår de samme toner an med tropisk frugt, ristede nødder, samt et veldoseret fadpræg og en balanceret syreprofil.

RØDVIN

PLAN CANTINA ZAGGAGNINI, MONTEPULCIANO D’ABRUZZO, ITALIEN

(100% Montepulciano) Intens violet farve, i duften blomme og modne brombær. Frugtrig smag med læder, sort peber og hints af oregano og tørrede frugter. Tør og blød eftersmag.

CELLIER DU PIC, IGT, FRANRKIG

(110% Merlot) Vinen er funklende violet med en behagelig duft af røde bær. I munden er vinen let og frisk med smag af blå blommer og hindbær. Velbalanceret frugtsødme som slutter af med glatte, venlige tanniner. En charmerende sydfransk rødvin, der glider let ned.

TRE STELLE, AGLIANICO DEL VULTURE, DOC, ITALIEN

(100% Aglianico) Mørk rubinrød farve med en intens duft af røde bær, tobak og kakao. Der er fuld kraft på smagen af kirsebær og mørk chokolade, eftersmag af tørret frugt. Drikkeklar Aglianico, der former druens kraftfulde smagspalet med bløde og afrundede tanniner.

PARCELAS ECOLÓGICO MONASTRELL, YECLA, SPANIEN – ØKOLOGISK

(100% Monastrell) Vinen er rubinrød med et strejf af purpur. Duften af sorte skovbær ledsages af en palet med julekrydderier og diskrete fadtoner. Den rige smag er sat sammen af brombær, blåbær og chokolade. Eftersmag med vanilje fra egetræsfadet og fløjsbløde tanniner.

PALO SANTO, VALLE DE UCO, MENDOZA, ARGENTINA

(100% Mencia) Tæt rød farve med blåligt skær. Duft af blå blommer, grønne urter og strejf af kanel. I smagen blåbær, kirsebær og urter, spændstig frugtsyre og rank tanninstruktur. Vinen betegnesCrianza og har dermed lagret 12 måneder på egetræsfade.

Pr. glas 85 kr. / flaske 450 kr.

 

MOUSSERENDE

ALBERT SOUNIT, CREMANT DE BOURGOGNE BRUT, FRANKRIG

(65% Pinot Noir, 30% Chardonnay,5% Aligote) Pinot Noir giver vinen rygrad og karakter, Chardonnay tilfører blomst elegance og fedme, Aligote ekstra friskhed og syre.

HVIDVIN

RABL, GRÜNER VELTLINER, KAMPTAL, ØSTRIG

(100% Grüner Veltliner) Lysgul farve, aromatisk med eksotisk frugt og tobak i næsen. Sprød, krydret og saftig smag.

FETZ, RIESLING, MITTELRHEIN, TYSKLAND

(100% Riesling) Blomsterduft med røgede undertoner, i smagen abrikos og fersken. Fyldig og med tørhed i den friske eftersmag.

 

PACO & LOLA, RIAX BAIXAS, SPANIEN

(100% Albarino) Strågul farve, grapefrugt, lime og hvide sommerblomster i duften. Smagen er frisk, frugtrig og elegant med et element af citrus i eftersmagen.

RABL WEISSBURGUNDER, KAMPTAL, ØSTRIG

(100% Weissburgunder) Lys farve, nuancer af citrus og grønne æbler i duften. Frisk og mineralsk smag med delikat frugtkarakter.

 

FONTE DA PERDIZ, DOURO DOC, PORTUGAL

(Rabigato/Viosinho/Moscatel) Strågul med grønt skær, Delikat duft af gule blommer og honningmelon. Saftig, frisk smag af blommer og lime, flot aromatisk smagsfylde.

RØDVIN

SAN FELICE, CHIANTI CLASSICO RISERVEA DOCG, TOSCANA ITALIEN

(100% Sangiovese) Dyb rubinrød farve. En rigd uft af viol og røde bær. Fyldig og afrundet smag med saftige tanniner og fin syre.

CHATEAU LA BRIASSE, PECHARMANT AOC, FRANKRIG

(Merlot/Cabernet/Cabernet Franc/Malbec) Bordeauxrød farve, solbær og let fadpræg i duften. Kraftfuld smag af rød bærfrugt med runde og modne tanniner i eftersmagen.

MOOIPLAS WINE ESTATE, STELLENBOSCH, SYDAFRIKA

(100% Pinotage) Mørk farve, i duften søde røde kirsebær, julekrydderier med strejf af blomster. Afrundet mellemfyldig smag, velafbalanceret og med fløjlsbløde tanniner.

LA MAESTRA, BARBERA, PIEMONTE, ITALIEN

(100% Barbera) Flot mørk ruby i glasset, nærmest brillant. Indbydende i næsen. Vinøs med tydelige noter af sorte kirsebær, mørke bær og fint krydret. Smagen overvældes af en sødmefuld, saftig frugt og en forfriskende moden syre.

11TH HOUR WINERY CENTRAL VALLEY, CALIFORNIEN

(100% Zinfandel) Mørkerød farve. I duften mørke bær og krydderi. Sødmefuld frugt og vanilje i den lange eftersmag.

VINO MAYOR ROBLE, RIBERA DEL DUERO, SPANIEN

(100% Tempranillo) Rubinrød farve med blåligt skær. Intens duft af røde bær, toast og krydderi fra fadlagring. Forfriskende og saftig smag med frisk syre og modne skovbær.

Pr. glas 110 kr. / flaske 600 kr.

 

MOUSSERENDE

FORKÆL DIG SELV MED ET GLAS CHAMPAGNE

J.P. SECONDE, GRAND CRU, BLANC DE NOIR, FRANKRIG
(100 % Pinot Noir) Tør, Elegant og fyldig champagne.

HVIDVIN

2022, CLOUDY BAY, SAUVIGNON BLANC, NEW ZEALAND

(100% Sauvignon Blanc) Nærmest parfumeret med en frisk og sprød aroma af græs og hyld. I smagen modne stikkelsbær og grape. Frisk, tør og delikat.

2021, FRANCOIS CARILLON, CAP DU SUD, FRANKRIG

(100% Chardonnay) Let gylden farve, bouquet af smør og vanilje fra fadlagringen, fyldig og cremet smag.

2022 LOUIS JADOT, PETIS PIERRES, FRANKRIG

(100% Chardonnay) Smuk lys farve med et gylden skær. I duften citrus og hvide blomster. Frisk og mineralsk i smagen med fin syre i afslutning.

2020, BOUCHIE-CHATELLIER POUILLY-FUME, LOIRE, FRANKRIG

(100% Sauvignon Blanc) Lys farve, urter og grøn frugt i duften,velstruktureret med fyldig krop, frisk frugt og mineralitet i den lange eftersmag.


2021 HUGEL, RIESLING CLASSIC, ALSACE, FRANKRIG

(100% Riesling) Let gullig farve, frugtrig og med duft af grønne æbler, fersken og citrus. Smagen er sprød og frisk.

RØDVIN

2020 DR CROZES HERMITAGE, RHÔNE, FRANKRIG

(100% Syrah) Dybrød farve, fremtrædende frugt i næsen og strejf af viol og hindbær. Frisk og velafbalanceret smag med runde tanniner. Lagret 6 måneder på franske egetræsfade.

2017 PENFOLDS BIN 2, COONAWARRA, AUSTRALIEN

(82% Shiraz/18% Mourvedre) Dybrød farve, duft af solbær, kirsebær og lakrids. Også solbær i den mellemfyldige smag. Saftig og frisk vin med toner af eg fra fadlagring på franske og amerikanske egetræs fade.

 

2018 CAMPOGIOVANNI, BRUNELLO DI MONTALCINO, ITALIEN

(100% Sangiovese) Mørk og tæt farve, duft af modne røde bær. Tør og frugtrig smag med tobak, læder og mørk chokolade. Lang og behagelig eftersmag.

2020 AN/2, MALLORCA, SPANIEN

(Callet/Monte Negre/Fogonau/Syrah) Dybrød farve, risk og imødekommende vin med masser af røde bær, krydderier og lidt vanilje i smagen. Fin dybde og længde i eftersmagen.

PLAN B Vin & tapas

Tlf.: 23 69 30 70
info@planbvinogtapas.dk
Fredens Torv 2, 8000 Aarhuc C

Åbningstider

Tirsdag - Torsdag: 16:00 - 23:00
Fredag - Lørdag: 15:00 - 00:00
Køkkenet åbner fra kl. 17:30 
Søndag - Mandag: Lukket